İtalya Eğitim Danışmanlığı: Neden EduScala?

5.3.2024

İtalya 600’ün üzerinde İngilizce program seçeneği, düşük eğitim ücretleri, geniş burs imkanları, Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden biri olması gibi birçok sebepten ötürü Türk öğrenciler tarafında çokça tercih edilmektedir. Yılda ortalama 2.500 Türk öğrenci yurtdışında eğitim almak için İtalya’yı tercih etmektedir. Bu süreçte birçok öğrenci de İtalya yurtdışı eğitim danışmanlığı almaktadır.

Başvurulardan İtalya’daki işlemlere kadar uzun bir süreci kapsayan süreçten sonra öğrenciler eğitimlerine başlamaktadırlar. Ancak İtalya’ya özel sınavlara hazırlık süreci ve yorucu İtalyan bürokrasisi karşısında öğrenciler ve veliler bu alanda uzman kişilerden destek alma ihtiyacı hissetmektedirler. Bu yazımızda İtalya eğitim danışmanlığı na neden ihtiyacınız var ve EduScala Eğitim Danışmanlık olarak bu alanda sunduğumuz hizmetler neler bunlara değineceğiz. 

İtalya’da Eğitim Sistemi

İtalya eğitim sistemi üniversiteye giriş aşaması olarak Türkiye ile büyük oranda farklılık göstermektedir. Örneğin Türkiye’de öğrencilerin üniversite eğitimi alabilmek için YKS adı verilen ulusal bir sınava girmeleri gerekirken İtalya’da bu şekilde bir merkezi sınav uygulaması yoktur.

İtalya’da eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilerin Tıp, Mimarlık, Diş Hekimliği gibi sayısal alanlar dışında ortak bir sınav bulunmaz. Her bölümün ayrı bir giriş sınavı veya prosedürü mevcuttur. Ayrıca birden fazla bölümden kabul alarak bunlar arasında tercihte bulunabilirler. Bu anlamda İtalyan eğitim sistemi Türk eğitim sistemine göre oldukça avantajlıdır.

İtalya’da lisans eğitimi 3 yıl sürmektedir. Bu sayede öğrenciler daha erken hayat atılmaktadırlar. İtalyan üniversiteleri dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilmektedir. Bu alanda İtalya, dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında en çok üniversiteye sahip 3. Avrupa ülkesidir. Bu da İtalya’da eğitimin kalitesini gözler önüne sermektedir.

İtalya’da yüksek lisans eğitimi ise 2 yıl sürmektedir ve tezlidir. Ayrıca, özellikle pratik ağırlıklı Moda Tasarım, Gastronomi gibi alanlarda birçok sertifika programı da mevcuttur.

 İtalya'da üniversite ücretleri devlet üniversiteleri için 156-4.000 Euro arasındadır. Özel üniversitelerde ise 8.600 Euro'dan başlar.

İtalya Üniversite Sınavı

Daha önce de belirttiğimiz gibi İtalya’da merkezi bir sınav bulunmamaktadır. Sayısal alanlar olan Tıp, Mimarlık ve Diş Hekimliği için İngilizce ve İtalyanca olarak sınavlar düzenlenmektedir. Mühendislik için ise okullar kendi belirledikleri kriterlere göre öğrenci kabul etmektedirler. Örneğin İngilizce mühendislik eğitimi veren bazı üniversiteler TOLC-I veya Politecnico di Torino TIL-I sınavla öğrenci kabul ederken, Roma Tor Vergata Üniversitesi kendi sınavıyla akademik yeterliliklerini ölçer.

Sosyal bilimler alanlarında ve bazı mühendislik alanlarında ise sınavsız üniversite eğitimi almak mümkündür. Bu bölümler için genellikle B2 seviyesinde dil belgesi talep edilmektedir. Bunun yanında rekabetin yüksek olduğu üniversiteler SAT, ACT gibi uluslararası sınavlardan puanlar da talep etmektedirler.  

İtalya'da okumak isteyen öğrenciler için her okul ve bölümün kendi alım sürecini belirlediğini hatırlatmak isteriz.

İtalya’da Okumak İçin Gerekenler

İtalya’da okumak için gereken şartlardan en temel olanı B2 seviyesinde dil yeterliliğidir. Hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi için en önemli şarttır. Bunun yanında sınavla öğrenci kabul eden bölümler için düzenlenen sınavda başarılı olma şartı bulunmaktadır. Daha önce de belirttiğimiz gibi daha çok sayısal alanlarda sınavla öğrenci kabul edilmektedir. 

İtalya’da yüksek lisans eğitimi için ise dil belgesinin yanında eğitim almak istediğiniz alanla ilgili lisans diploması veya temel akademik yeterlilikleri karşılamanız beklenir. Yüksek lisans eğitimi için herhangi bir sınav bulunmamaktadır. Ancak bazı üniversiteler öğrencilerin akademik yeterliliklerini ve dil seviyelerini değerlendirmek için Skype mülakatı düzenlemektedirler.

Genel şartları belirtecek olursak;

  • B2 seviyesinde dil belgesi
  • İlgili alanda belirlenen sınavdan yeterli puan
  • CV
  • Motivasyon mektubu
  • Referans mektubu

İstenilen belgeler ve gerekenler bölümden bölüme değişir.

İtalya’da Sertifika Programları

İtalya’da üniversite eğitimi yanında Gastronomi, Moda Tasarım, İtalyanca, Turizm gibi alanlarda da çeşitli sertifika programları mevcuttur. Amatör seviyeden profesyonel seviyeye kadar çok çeşitli düzeylerde programlar İtalya’da mevcuttur.

Özellikle Gastronomi ve Moda Tasarım alanlarında İtalya, dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. Bu alanlarda çalışan ve uzmanlaşmak isteyenler için İtalya’nın birçok farklı şehrinde sertifika programları bulunur. Özellikle yaz dönemi için moda tasarım kursları çokça rağbet görmektedir. Siz de İtalya’da alanınızla ilgili sertifika programları için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

İtalya’da Çalıştığımız Üniversiteler

EduScala Eğitim Danışmanlık olarak İtalya’nın en iyi üniversitelerine öğrenci yerleştirmekteyiz. Devlet üniversiteleri yanında Moda Tasarım, Tıp, Gastronomi, İşletme Ekonomi ve İtalyanca dil eğitimi gibi alanlarda özel okullar ve kursların da resmi Türkiye temsilciliğini yapmaktayız. Öğrencilerimizin olduğu İtalyan üniversitelerinden bazıları:

  • Bologna Üniversitesi
  • Politecnico Di Milano (Milano Politeknik Üniversitesi)
  • Politecnico Di Torino (Torino Politeknik Üniversitesi)
  • Milano Üniversitesi
  • Roma La Sapienza Üniversitesi
  • Roma Tor Vergata Üniversitesi
  • Torino Üniversitesi
  • Padova Üniversitesi
  • Pavia Üniversitesi
  • Pisa Üniversitesi
  • Napoli Luigi Vanvitelli Üniversitesi
  • Messina Üniversitesi
  • Bari Üniversitesi
  • Trento Üniversitesi
  • Bergamo Üniversitesi
  • Milano-Bicocca Üniversitesi
  • Cattolica Üniversitesi
  • Domus Academy

EduScala Eğitim Danışmanlık Domus Academy, NABA, Istituto Marangoni ve UniCamillus Üniversitesi'nin resmi Türkiye temsilcisidir. Bu okullara yapacağınız başvurular ücretsizdir.

İtalya Üniversite Danışmanlık

İtalya'da Üniversite Eğitimi düşünüyorsunuz ancak nereden ve ne yapacağınızı bilemiyor musunuz?

Eğer ülke seçiminde ve bölüm seçiminde tamamen emin iseniz bundan sonraki süreç için en doğru adrestesiniz.

İtalya Eğitim Danışmanlık İçin Neden EduScala?

İtalya’da eğitim almak isteyen bir öğrencinin akademik yeterliliğine uygun okul ve üniversite seçimi yapması, yaşamını devam ettirmek istediği çevreye uygun bir şehir seçimi, bürokratik işlemlerde boğulmadan eğitimine odaklanması, en önemlisi de İtalya’nın sunmuş olduğu eğitim fırsatlarından tam anlamıyla faydalanabilmesi için iyi bir yurtdışı eğitim danışmanlık firmasıyla çalışmak önemlidir. Özellikle İtalya gibi bürokratik işlemlerin oldukça zor olduğu bir ülkede bu ihtiyaç daha da önem kazanmaktadır. 

EduScala Eğitim Danışmanlık olarak, İtalya’da eğitim ve yaşam tecrübesine sahip ekibimizle danışan öğrencilerimizin akademik seviyesi ve taleplerini göz önünde bulundurarak uygun şehir ve okul seçimi yapıyoruz. Başvurularla başlayan uzun soluklu süreçte ise tam destek sağlıyoruz. İtalya’da bulunan ekibimizle de yabancı bir ülkede yaşama başlamanın stresli sürecini azaltmak için öğrencilerimizi karşılıyor ve konaklama, oturum izni, okul kaydı gibi tüm işlemlerini titizlikle yürütüyoruz.

İstanbul İtalya Eğitim Danışmanlık

Merkez ofisimiz İstanbul-Kadıköy'de yer almaktadır. İtalya'da eğitim almak isteyen öğrenci ve velilerimizle sık sık görüşmeler yapmaktayız. Sizler de "İtalya'da eğitim almak istiyorum ama nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum" diyorsanız ofisimize davetlisiniz. :)

Ankara İtalya Eğitim Danışmanlık

Yılın belli dönemlerinde Ankara'nın en iyi okullarında sunumlar, veli görüşmeleri ve yurtdışı eğitim fuarları için Ankara'da bulunmaktayız. Ayrıca İtalya eğitim danışmanlık hizmeti sunduğumuz Ankara'dan birçok öğrencimiz de bulunmaktadır.Ankara'dan bir çok referans öğrencimiz ve velimiz ile sizlere en iyi desteği sunacağımıza şüpheniz olmasın.

İzmir İtalya Eğitim Danışmanlık

İzmir'de de yılın belli dönemlerinde sunumlar, veli görüşmeleri ve yurtdışı eğitim fuarları için bulunmaktayız. İtalya'da eğitim almasına aracılık ettiğimiz İzmir'den birçok öğrencimiz bulunmaktadır.

Sadece Türkiye'nin büyük şehirlerinden değil, birçok şehirden İtalya'da sınavlara hazırladığımız ve İtalya'da eğitim için danışmanlık hizmeti sunduğumuz birçok öğrencimiz bulunmaktadır.

Siz de İtalya eğitim danışmanlığı almak istiyorsanız sadece İtalya üzerine hizmet veren ve İtalya'da eğitim ve yaşam tecrübesine sahip EduScala'dan destek alabilirsiniz. İletişim formunu doldurmanız yeterli. :)

En Güncel İlginizi Çekebilecek İtalya'da Lisans, Yüksek Lisans Eğitim Blog İçerikleri

İtalya'da lisans ve yüksek lisans eğitimi üzerine daha fazla bilgi için diğer ilgi çekici blog içeriklerimize göz atın.

İtalya'da Lisans ve Yüksek Lisans Yolculuğunuza Bugün Adım Atın

EduScala ile İtalya'nın önde gelen üniversitelerinde hayalinizdeki eğitime hemen başlangıç yapın.

Başvuru Yap

1.000'den fazla öğrenci tarafından güvenilen adres.